České plasty

Podolí 6, Přerov, CZ - EU, tel./fax: +420 581 208 331

Rychlý kontakt: 724 190 536

detailně

přihlašení | registrace

OBCHODNÍ PODMÍNKY



Všeobecné obchodní podmínky pro nákup v internetovém obchodě České plasty.



ÚVODNÍ USTANOVENÍ



Tyto podmínky platí pouze pro nákup v internetovém obchodě www.ceskeplasty.cz.
Vztahy mezi prodávajícím a kupujícím se řídí těmito obchodními podmínkami, které jsou pro obě strany závazné a zákazník provedením závazné objednávky potvrzuje, že se seznámil a souhlasí s Obchodními podmínkami pro nákup a dodání zboží, nabízeného v tomto internetovém obchodě a to způsobem a za podmínek tak, jak je určil prodávající a jak blíže vymezují a upřesňují práva a povinnosti:

·         prodávajícího – prodávajícím je provozovatel internetového obchodu a je plátcem DPH;
                            prodávající je povinen realizovat objednávku kupujícího v co nejkratším termínu a to
                            dle dostupnosti jednotlivých položek zboží a provozních možností prodávajícího a je          
                            povinen uskutečnit dodávku do místa a způsobem, které uvedl kupující v objednávce,
                            nebylo-li dohodnuto jinak

·         kupujícího      – kupujícím je objednavatel, který provádí objednání a nákup prostřednictvím internetového
                            obchodu; kupujícím může být fyzická osoba, osoba samostatně výdělečně činná (OSVČ),
                            právnická osoba; kupující je povinen převzít objednané zboží a zaplatit celkovou kupní
                            cenu, tj. cenu včetně dopravy a případných souvisejících plateb a poplatků. Kupující je dále
                            povinen uvést správné a úplné fakturační údaje a úplnou a správnou doručovací adresu  
                            včetně e-mailového a telefonického kontaktu

CENA ZBOŽÍ



Veškeré ceny uváděného zboží jsou koncové a to včetně DPH. Nezahrnují cenu za dopravu a související platby a poplatky (dodací podmínka EXW dle INCOTERMS 2010).

Objednávka  a její potvrzení – vznik kupní smlouvy

Objednávka se stává závaznou okamžikem, kdy jsou vyplněny všechny vyžadované údaje, uvedené
v objednávkovém formuláři a objednávka je odeslána prodávajícímu, čímž nadobude platnost návrhu na uzavření kupní smlouvy.
Odesláním objednávky kupující zároveň vyslovuje souhlas s Obchodními podmínkami internetového obchodu České plasty a to v celém rozsahu jejich znění. Po odeslání objednávky se kupujícímu automaticky odešle kopie objednávky na e-mail kupujícího. Následným formálním potvrzením objednávky ze strany prodávajícího, zaslaným kupujícímu, dojde k uzavření kupní smlouvy a zároveň potvrzení, že prodávající kupujícímu dodá objednané zboží v neporušeném stavu a v souladu se specifikacemi či vlastnostmi obvyklými pro daný druh zboží dle předpisů a nařízení, platných na území České republiky a Slovenské republiky. V případě pochybností bude před potvrzením objednávky prodávající kontaktovat kupujícího pro ověření platnosti objednávky tak, jak byla vystavena.
Informace o rozměrech, hmotnosti a další údaje, uvedené u popisu výrobků jsou orientační a v případě významnější odchylek bude prodávající před odesláním zboží kontaktovat kupujícího.

Odstoupení od objednávky – návrhu kupní smlouvy



Kupující (objednavatel) má právo jednostranně zrušit objednávku do 24 hodin od podání a to bez uvedení důvodů. Odstoupení v této lhůtě je platné i v případě, že prodávající již potvrdil objednávku. Takto vzniklá kupní smlouva se nadále považuje za nicotnou. Odstoupení od objednávky je nutno učinit elektronicky a je nutno uvést jméno odstupujícího, elektronickou adresu, ze které byla objednávka odeslána a popis objednaného zboží.
Prodávající má právo jednostranně zrušit elektronickou objednávku zejména v těchto případech:
-  nebyla-li objednávka zjevně učiněna v úmyslu vážném
-  uvedení zjevně nepravdivých údajů v objednávce (např. při vystavení právnickou osobou s dodáním na    bytovou  
   adresu atd.)
-  chybně nebo nevěrohodně zadané údaje u výrobků (cena, množství atd.)
-  byla-li výroba daného výrobku již ukončena

Dodání a převzetí zboží a dodací lhůta

Dopravu zboží zajišťuje prodávající.
Za dodání zboží se považuje:
-  osobní odběr na místě k tomu určeném
-  předání zboží prvnímu dopravci
Dopravované zboží je pojištěno a za zboží během dopravy ručí dopravce. Doprava je zajišťována balíkovou službou České pošty, PPL a General Parcel. Prodávající v den odeslání zboží informuje kupujícího telefonicky nebo elektronicky o této skutečnosti. Kupující v objednávce si sám provádí výběr dopravce z nabídnutých možností. Prodávající má právo ve zdůvodněných případech změnit výběr dopravce s tím, že výše dopravních nákladů, účtovaná kupujícímu dle jím vybraného dopravce, není touto změnou dotčena. Pokud si kupující nepřevezme zboží z důvodů ležících na jeho straně (např. není-li kupující nebo jím zmocněná osoba přítomna, není-li schopen uhradit kupní cenu, rozhodne-li se odstoupit od kupní smlouvy v okamžiku převzetí atd.), je povinen nést v plné výši veškeré náklady spojené s dodáním, příp. i zpětným navrácením zboží.
Dodací lhůta  je co možno nejkratší, zpravidla 2 – 10 dnů; pokud by lhůta dodání překračovala 10 dnů, prodávající bude informovat kupujícího a dohodne se s ním na dalším postupu.
Převzetí zboží zákazníkem se děje převzetím od zástupce dopravce, který zboží doručil. Kupující je povinen v přítomnosti zástupce dopravce zkontrolovat při převzetí zásilku, zejména zda nebyla poškozena při dopravě, zda obsah je shodný s objednávkou co druhu, množství, provedení a příslušenství. V případě zjištění vady kupující je povinen na místě sepsat se zástupcem dopravce protokol, specifikující vadu zásilky a zásilku nepřevzít a nechat ji zaslat zpět odesílateli (prodávajícímu) a zároveň neprodleně elektronicky o této skutečnosti informovat prodávajícího. Na pozdější reklamace týkající se neúplnosti zásilky, poškození zboží v zásilce a dalších jiných vad, vzniklých během dopravy, nebude brán zřetel.

Dopravní náklady a balné

Ceník dopravného dle jednotlivých dopravců je uveden v podstránce této stránky a to pro zásilky do 50 kg.
Cena dopravného těžších, rozměrných či neskladných zásilek bude řešena individuálně s každým kupujícím. 
U některých položek může být účtována cena balného (tj. cena přepravních obalů). Tento údaj bude u příslušných položek uveden.

Platební podmínky

Platbu za zboží lze uskutečnit:
-  předplatnou bezhotovostním převodem na účet prodávajícího
-  hotovostní platbou při převzetí zboží dopravci
Od 1. 3. 2017 nelze v odběrním místě provádět platbu v hotovosti a platební kartou.

Odstoupení od kupní smlouvy, vrácení zboží a plateb

Kupující má právo v souladu s ustanovením § 53, odst. 7 zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, odstoupit od kupní smlouvy ve lhůtě 14 dnů ode dne převzetí zboží. Pokud dojde k odstoupení, musí kupující vrátit zboží nepoškozené, kompletní, bez známek užívání nebo opotřebení, v původním obalu a to včetně průvodní dokumentace a originálů účetních dokladů a to ve stanovené lhůtě 14 dnů. Rozhodné datum je datum doručení projevu vůle kupujícího prodávajícímu, spočívající v odstoupení od kupní smlouvy. Tento projev vůle je třeba doručit prodávajícímu způsobem určitým, tj. písemně nebo elektronicky a to včetně uvedení čísla objednávky, faktury-daňového dokladu, čísla účtu příjemce platby a variabilního symbolu platby.
Prodávají neprodleně po obdržení vráceného zboží odešle kupujícímu na jím uvedený účet platbu ve výši rozdílu kupní ceny a nákladů, které prodávající vynaložil v souvislosti s odesláním zboží (dopravní náklady, balné apod.)
Odstoupení od kupní smlouvy dle § 53, odst. 7 zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, se nevztahuje na zboží zhotovené nebo upravené dle požadavku kupujícího.
Zboží vrácené dobírkovou zásilkou nebude prodávajícím přijato a takováto zásilka neovlivní plynutí lhůty.

Výměna zboží

V případě potřeby je možno na základě vzájemné dohody, realizované elektronickou formou, nepoužité, nepoškozené a nerozbalené, zboží vyměnit za jiné, konkrétně určené  zboží, prodávané prodejcem a to nejméně ve stejné celkové výši kupní ceny, kterou kupující zaplatil za zboží vrácené k výměně. Zboží k výměně kupující je povinen zaslat na své náklady zaslat zpět prodávajícímu. Zpětné zásilky, zaslané na dobírku, nebudou prodávajícím přijaty. Veškeré náklady spojené s výměnou zboží hradí kupující.
Tento článek Obchodních podmínek se nevztahuje na výměny vadného zboží za bezvadné v rámci reklamačního řízení.

Smluvní pokuty za nevyzvednuté zásilky

Objednávky zaslané kupujícím a potvrzené prodávajícím v souladu s §§ 544-545, zákona č.40/1964 Sb, občanský zákoník, a dle článku Objednávka a její potvrzení – vznik kupní smlouvy těchto Obchodních podmínek se stávají řádnou a závaznou kupní smlouvou. Kupující, kteří takto uzavřeli kupní smlouvu a nezaplatí kupní cenu nebo nepřevezmou zaslané zboží, s výlukou nepřevzetí zboží v důsledku zjevné vady zásilky, vzniklé v průběhu dopravy, nebo objednávky podvodně vystavené třetí osobou bez vědomí a souhlasu kupujícího, vstupují do pozice dlužníka prodávajícího a to částkou odpovídající přímým i nepřímým nákladům, které prodávajícímu z důvodu plnění takto uzavřené kupní smlouvy vznikly, navýšenou o smluvní pokutu ve výši 1 000,00 Kč, slovy jedentisíckorunčeských.
Zároveň s uplynutím lhůty 24 hodin ke zrušení objednávky nebo již vzniklé kupní smlouvy dle článku Odstoupení od objednávky – návrhu kupní smlouvy těchto Obchodních podmínek kupující vyslovuje mlčenlivý souhlas s exekucí dlužné částky vůči jeho osobě.

Záruka



Prodávající poskytuje záruku na zboží specifikované ve faktuře-daňovém dokladu nebo jiném účetním dokladu na dobu 24 měsíců, pokud není výrobcem dána jinak.
Nároky kupujícího ze záruky se řídí režimem obchodního zákoníku. Reklamace výrobních vad zboží se řeší přednostně výměnou vadného zboží za bezvadné, není-li to možno, pak dohodou o zrušení kupní smlouvy a vrácením kupní ceny v plné výši, kterou kupující zaplatil.
Náklady reklamačního řízení nese prodávající. Kupující je povinen zaslat prodávajícímu společně s vadným výrobkem reklamační list, uvádějící osobu reklamujícího a popis vady a kopii kupního dokladu.
Lhůta k vyřízení reklamace je 30 dnů.
Záruka na zboží se nevztahuje na vady vzniklé nesprávnou dopravou, pokud nebyl postup jejich reklamačního řízení v souladu s článkem Dodání a převzetí zboží a dodací lhůta těchto Obchodních podmínek, dále na vady vzniklé
na straně kupujícího nebo třetích osob, kterým kupující úplatně či bezúplatně zboží postoupil, skladováním, neodborným nebo nepřiměřeným zacházením, užitím zboží k jinému účelu, než ke kterému bylo určeno, fyzickým poškozením, nadměrným mechanickým opotřebením, poškozením nebo zničením vyšší mocí atd.

Ochrana osobních údajů

Zasláním objednávky internetovému obchodu České plasty souhlasí kupující se zapsáním údajů o své osobě a svých nákupech do databáze prodávajícího. Prodávající se zavazuje používat osobní údaje kupujícího v souladu se Zákonem na ochranu osobních údajů; veškeré údaje, které kupující sdělí při objednání zboží prodávajícímu, jsou považovány za důvěrné a nebudou poskytnuty třetí osobě nebo jinak zveřejněny, vyjma situace související s plněním objednávky.

Závěrečná ustanovení

Situace, které neupravují tyto Obchodní podmínky, se vztah kupujícího a prodávajícího řídí platným právním řádem České republiky, zejména Obchodním zákoníkem a Občanským zákoníkem.

Provozovatel e-shopu České plasty

Provozovatel:
Ing. Jiřina Fládrová
sídlo:
Dr. Beneše 997
763 61 Napajedla
provozovna - výdejní místo:
Prusinky 1260
763 61 Napajedla
e-mail: info@ceskeplasty.cz

telefon:
IČO: 44781580
DIČ: CZ6751181558
Bank. spojení: Komerční banka a.s., pobočka Otrokovice, č.b.ú. 2094949661/0100

 

 
Novinky
Kontakt

Provozovatel:

Ing. Jiřina Fládrová - České plasty

IČO: 44781580

DIČ: CZ6751181558

Sídlo firmy:

Dr. Beneše 997
763 61 Napajedla

Provozovna - výdejní místo

Prusinky 1260
763 61 Napajedla

E-mail: info@ceskeplasty.cz

Telefon: +420-724190536

Uváděné zasílací náklady platí pouze pro zásilky na území ČR.

Zasílací náklady pro zásilky do zahraničí včetně SR se stanovují dle ceníků zasílatelů pro zahraniční zásilky.

České plasty - Czech Republic, e-mail: info@ceskeplasty.cz
Provozováno CMS / E-shop (c)2023 Czechproduct.cz s.r.o. | WebCare | Mapa webu | Cookies